Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sajtós főbűnösök (a mellébesz
  2008-07-07 22:14:52, hétfő
 
  Sajtós főbűnösök (a mellébeszélők és bűnös hallgatók...)
2008. július 05. szombat

ImageJúnius első napjaiban is a szokásos mellébeszélés folyt a magyar politikában és sajtóban. De egy témát illetően nagyobb volt a gyalázat még ennél is: mély hallgatás övezte a dátumot, hogy nyolcvannyolc esztendeje június 5-én szedték szét hazánkat és kellett megtanulnunk egy szót: csonka-Magyarország.


Ám akkor igen hamar az egész ország fújta a minisztertől az újságárusig a bele nem nyugvás jelszavait. Így hangzottak: csonka-Magyarország nem ország, egész Magyarország mennyország! S a másik: Nem, nem, soha! Ezzel a címmel írt, már 1920 elején lelket dübörögtető verset József Attila az ún. ,,proletár-költő", ám még az 1945-től itt pusztító kommunistáknak sem volt annyira proletár, hogy közölték volna e hatalmas költeményt. A Lendvay Ildikó-féle cenzorkák a nyolcvanas évek második feléig letagadták a vers létezését is, vagy /a kötet indoklása szerint/ csak, mint ,,közölhetetlen ifjúi zsengét" hagyták ki József Attila összes verseinek kiadásakor.

Írásom végén ide másolok majd néhányat e kiáltó sorokból.

Öreg történelmi tapasztalat, hogy a nemzetek, igaz érdekeiket mindig csak maguk védhetik meg, állhatnak ki érte. Helyettük senki nem teszi meg.

Sokak meggyőződése, az enyém is, hogy az orosz, csecsen, koszovói, albán, cigány, zsidó kisebbségek ügye mellett van magyar ügy is. Csak mi vagyunk olyanok, akik a saját apjuk vagy nagyapjuk által épített falvakban, városokban egyszer csak kisebbség lettek. Mi több: elűzni való idegen, jöttment, megtűrt, vagy bozgor. Tehát mondom: Európa alig tud valamit arról (s hitem szerint az ügy súlya miatt nem is a k a r tudni róla), hogy a Csehszlovákiát és Jugoszláviát létrehozó Saint Germanin-i szerződés mellett volt egy másik is: a trianoni. Az első világháború utáni gőgös fők mulatozásainak, hancúrozásainak, babázgatásainak helyszíne.

Ha felelősségről beszélünk s a ,,rendszerváltásról" (ami ugyebár már alig elfogadható meghatározás), akkor azt kell kiáltanunk újra meg újra, hogy a magyar kormányoknak, különösen Antallénak, nemzeti kötelessége lett volna ez ügyben fellépni, ha már rendszert akartunk váltani. S nem elégedni meg azzal a politikai skalppal, hogy neki legyen kezdeményező szerepe a Varsói Szerződés nevű katonai szervezet felszámolásában. (Mondják: talán ezt is moszkvai sugallatra tette....) Ez úgy is szétment volna, magától az akkori korparancs szerint.

A revízió lehetőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szerződéssekkel gyártott államalakulatokat ezen államok népei, történelmi léptékkel mérten - másodpercek alatt, a szemünk láttára szedték szét. Sokhelyütt a muzulmánok irtásával, háborúkkal, vérrel. Ezekből is nyilvánvaló a számomra, hogy a 21. század NEM CIPELHETI TOVÁBB azt a súlyt, amelyet már nyolcvannyolc éve pakoltak a magyarság vállára.

Antall József sok nagy államfőt megelőzve vonulhatott volna a magyar történelem legdíszesebb csarnokába, ha ezt megteszi, vagy legalább elindítja e történelmi folyamatot. E helyett azonban csak az alá a Melocco Miklós-féle síremlék alá térhetett végső nyugovóra, amelyek nem a hála köveiből épültek.

Azért is volt gyalázatos a trianoni palota, mert ott, az első világháború győztesei, elveiket is elárulva, hiénafalkaként széttéptek bennünket a sorban állók között. Számos árulás és történelmi hazugság után kéjelegve álltak oda ahhoz a késhez, amely e páratlan történelmi és földrajzi egységet a Kárpát-medencét kivéreztette. Mesés vagyonok, földek, ásványkincsek, méltóságok lebegtek a palotakertben azok szemei előtt, akik tudták, hogy hazudnak e világszédelgésben. (Külön említsük meg a tárgyalásokon csak pökhendi tigrisként emlegetett Clemenceau-t, akinek két rögeszméje volt. 1. Elzász-Lotharingia l800-as határainak visszaállítása, a katolikus és antidemokratikus Monarchia megsemmisítése. 2. Ezt sose feledjük: Magyarország számára nincs könyörület, ezt harsogta! Ady Endre így írt róla a Pesti Naplóban: ,,...Caligula, ex-orvos, ex-író, ex-hírlapíró, ex-hazaáruló, illetlen viselkedésű, makacs ember. Kemény, ravasz, pózoló és imádja magát a gyilkos mosolyú." Gyakorlatilag mindez azt jelentett, hogy a csehek, szlovákok, oláhok csaknem maguk döntötték el egy vonalzó mellett, hogy mekkora területet hasítsanak ki e gyönyörű medencéből -, hiszen hazánk, akkor jobbára már megszállt terület volt s a románok a Duna vonaláig tekintgettek.

Az akkori delegátusok közül sokan már 2-3 év múlva kijelentették, hogy Trianonban nem az igazságot szolgáltatták ki, hanem kivéreztették Magyarországot. Azzal a hátsó szándékkal, hogy soha többet fel ne tudjon állni a csonka ország sem. (Itt most, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó Úr történelmi érdemeiről kellene írni egy másik, ennél sokkal terjedelmesebb dolgozatot.) Ám amit még tudunk a történelmi közelmúltból az - dermesztő! A Magyar Köztársaság elnöke ugyanis ez ügyben a múlt év végén kijelentette, hogy ,,a határok jó helyen vannak."

Minthogy egy-egy ország első közjogi méltósága nem csupán a saját bajusza alól szokott jókedvében nyilatkozgatni - valamikor jó lenne tudni, hogy ezt az egy mondatot hol, mikor, milyen tárgyalás vagy parancs előzte meg, hogy végül is - előálljon vele. Ezen felbátorodva a magyar liberálisok /SZDSZ/ kisvártatva ezt kiáltották szerteszét egy Horn nevű, szakálas kalandoron keresztül: Magyarország legyen afféle ,,nemzetközi bazár".

A tolvajlásokat, az évenkénti homokos randalírozásokat, a koszban bűzlő fővárost látva rámondhatjuk: a legjobb úton vagyunk efelé.

Szegény József Attila, ha látná ezt az új, rabló vörös-uralmat, bizonyára írna egy ,,zsengét." Mondjuk e vékonydongájú KISZ-es klánvezérről. Mint Ady Clemenceauról...... .........



A József Attila vers címe tehát:" Nem, nem, soha!"



,,Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,

Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!

Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret,

Magyar szél fog fújni a Kárpátok felett!

Ha első az idő a sírok nyílnak fel,

Ha eljő az idő, a magyar talpra kel,

Ha eljő az idő erős lesz a karunk,

Várjatok testvérek ott leszünk, nem adunk!
(...)

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,

Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!

Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:

Nem engedjük soha, soha Árpád honát!"

Murányi László


http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2698&I temid=89
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antidemokratikus, randalírozásokat, babázgatásainak, hancúrozásainak, felszámolásában, szerződéssekkel, megsemmisítése, hiénafalkaként, terjedelmesebb, nyilatkozgatni, kommunistáknak, magyarországot, mulatozásainak, visszaállítása, csehszlovákiát, vékonydongájú, gyakorlatilag, nyolcvannyolc, felelősségről, közölhetetlen, tárgyalásokon, clemenceauról, kijelentették, tolvajlásokat, szolgáltatták, palotakertben, mellébeszélők, kivéreztették, mellébeszélés, ásványkincsek, meggyőződése, közelmúltból, minisztertől, magyarország, kivéreztette, kezdeményező, szokásos mellébeszélés, magyar politikában, témát illetően, egész ország, nyolcvanas évek, vers létezését, kötet indoklása, saját apjuk, első világháború, magyar kormányoknak, politikai skalppal, akkori korparancs, revízió lehetőségét, szerződéssekkel gyártott, szemünk láttára, muzulmánok irtásával, József Attila, Lendvay Ildikó-féle, Saint Germanin-i, Varsói Szerződés, CIPELHETI TOVÁBB, Antall József, Melocco Miklós-féle, Pesti Naplóban, Horthy Miklós, Magyar Köztársaság, Szegény József Attila, Mint Ady Clemenceauról…, Murányi László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Ahogy emelkedik a rezgés...  Messziről jött ember  Miért nem menti meg Jézus...  Amit átélünk,  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ázzal aki csak szép  A föld szépségéért  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Április 22. a Föld napja,  Alvó cica  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  A föld szépségéért  Semmit ne higgy el  Két tekintet van  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A fák lelke  Rögtön puha Mézes Krémes  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép estét  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Minden szülő a lényével nevel.  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Muratáj  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  A föld szépségéért  William Shakespeare idézet  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése 
Bejegyzés Címkék
szokásos mellébeszélés, magyar politikában, témát illetően, egész ország, nyolcvanas évek, vers létezését, kötet indoklása, saját apjuk, első világháború, magyar kormányoknak, politikai skalppal, akkori korparancs, revízió lehetőségét, szerződéssekkel gyártott, szemünk láttára, muzulmánok irtásával, magyarság vállára, magyar történelem, hála köveiből, trianoni palota, sorban állók, palotakertben azok, tárgyalásokon csak, gyilkos mosolyú, vonalzó mellett, akkori delegátusok, igazságot szolgáltatták, hátsó szándékkal, csonka ország, történelmi közelmúltból, saját bajusza, magyar liberálisok, évenkénti homokos, koszban bűzlő, legjobb úton, rácnak kenyeret, sírok nyílnak, magyar talpra, antidemokratikus, randalírozásokat, babázgatásainak, hancúrozásainak, felszámolásában, szerződéssekkel, megsemmisítése, hiénafalkaként, terjedelmesebb, nyilatkozgatni, kommunistáknak, magyarországot, mulatozásainak, visszaállítása, csehszlovákiát, vékonydongájú, gyakorlatilag, nyolcvannyolc, felelősségről, közölhetetlen, tárgyalásokon, clemenceauról, kijelentették, tolvajlásokat, szolgáltatták, palotakertben, mellébeszélők, kivéreztették, mellébeszélés, ásványkincsek, meggyőződése, közelmúltból, minisztertől, magyarország, kivéreztette, kezdeményező, legdíszesebb, kijelentette, rámondhatjuk, kormányoknak, tekintgettek, meghatározás, klánvezérről, felbátorodva, jugoszláviát, megtanulnunk, mennyország, világháború, delegátusok, másodpercek, tapasztalat, politikában, köztársaság, dübörögtető, liberálisok, kötelessége, lehetőségét, lotharingia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.